Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till KFUM Örebro Friidrott!

Välkommen till vår hemsida! Du hittar information i toppmenyn och i spalten till vänster om hur man börjar träna med oss, om arrangemang, vår policy och mycket annat. Vill du ha svar på specifika frågor så är kansliet bemannat alla dagar i veckan och kan nås antingen via telefon eller mail.


Är du sugen på att börja friidrotta? Klicka på nedanstående "Träna med oss".


Träna med oss


Vid Frågor:

friidrott@kfumorebrofriidrott & 019 - 10 26 36.

Angående Coronaviruset!
2020-04-01 09:44
Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Situationen följs löpande från föreningens sida och vi hänvisar till Svenska Friidrottsförbundets hemsida där det finns rekommendationer för hur vi inom friidrotten ska hantera den uppkomna situationen. Så här säger de om träningar:

Träningar på föreningsnivå

·       Träningarna är viktiga, framförallt för barn och unga men även för folkhälsan. Men när de genomförs ska de nationella rekommendationerna och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott och träningsanläggningar följas.


·       Det är viktigt att: Aldrig komma till träning när man har symptom på sjukdom.


·       Ta det personliga ansvaret för att minimera riskspridning; handhygien och hålla avstånd, samlas endast i små grupper.


·       Dela inte redskap alt. tvätta redskap noga mellan användning.


·       Alla friidrotts- och föreningsaktiviteter uppmanas starkt att genomföras utomhus.


Det finns även en Facebook-grupp uppsatt av Svensk Friidrott med träningstips. Ta del av den här!

Stipendiater!
2020-04-01 09:43
Stefan Franzén (till vänster) och Henrik Franzén (till höger).
Under föregående helg delade Närkes Friidrottsförbund ut ungdomsstipendier till aktiva inom distriktet som utmärkt sig, framför allt i SM-tävlingar, under året. Bland pristagarna fanns från KFUM Henrik Franzén och Stefan Franzén. Trots samma efternamn har de ingen koppling till varandra mer än att de under 2019 slog flertalet nya personbästan och levererade på ungdoms-SM.

Henrik sprang hem ett silver på 800m under USM i Trollhättan på tiden 1.57,85 vilket hade räckt till guld de senaste sex åren. Med andra ord tävlar Henrik i en årskull med mycket stor konkurrens. Stefan Franzén slog åtta stycken nya svenska dövrekord under året samt kom fyra på USM i Trollhättan med tiden 24.01 (i motvinden -3.0). 

Stora prestationer av er båda och vi säger naturligtvis stort grattis samt ser med spänning på vad framtiden kan bjuda på för er del!
Ersättningstävling för Svealands och Marsspelen!
2020-03-20 09:07
De flesta idrottsevenemang har blivit lidande på grund av coronaviruset och begränsningarna av folksammankomster. Bland annat Svealandsmästerskapen men också Mars-spelen har blivit inställda. Därför arrangerar Närkes Friidrottsförbund en mindre ersättningstävling som riktar sig till 13-14 åringar den 28 mars. Det planeras även ett världsrekordförsök i stafett under denna mindre tävling, se inbjudan!
Årsmötet!
2020-03-18 14:01
KFUM Örebro Friidrotts årsmöte hölls under gårdagen den 17 mars.
Vandringspriset "Årets KFUM:are" delades ut och årets mottagare är Anders Pihlblad tack vare hans brons på 200m under Friidrotts-SM i Karlstad 2019 samt hans deltagande i stafettlaget 4x100m (Jonathan Hirsh, Eric Larsson, Braulio Riberio och Anders Pihlblad) som blev trea på Stafett-SM i Stockholm 2019. Stort grattis Anders!

Carola Ringström, Fredrik Johnsson och Kenneth Thorstensson tackades av för deras tid i styrelsen och tre stycken nya styrelsemedlemmar valdes av årsmötet vilket betyder att styrelsen ser ut som följande:

Ordförande: Gustav Zetterlund
Vice Ordförande: Olle Jakobsson
Sekreterare: Kristina Drageryd
Kassör: Johan Ingjald
Styrelseledamöter: Linda Nordh, Victoria Tranderyd och Anders Wilhelmsson.
Suppleanter: Noha Olsson och Örjan Gyhlenius.

Protokoll finns "här"!
Handlingar inför årsmötet!
2020-03-17 09:20
Den 17 mars kl. 19.00 är det årsmöte i Tybblelundshallen för KFUM Örebro Friidrott. Som medlem i föreningen är man välkommen att deltaga på årsmötet. 

Följande är valberedningens förslag till styrelse:
Ordförande (1 år): Gustav Zetterlund
Styrelseledamöter (2 år): Viktoria Tranderyd, Kristina Drageryd och Linda Nordh
Fyllnadsval (1 år): Olle Jakobsson
Suppleanter (1 år): Örjan Gyhlenius och Noha Olsson
Anders Wilhelmsson och Johan Ingjald har ett år kvar och står till förfogande.

Dokument inför årsmötet:
Verksamhetsberättelse 2019
 
Följ oss på sociala medier!
Huvudsponsor Åstadsloppet:
 
Sponsorer och samarbetspartners:
 
Våra arrangemang:
Vi samarbetar med