Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Carola Ringström, Ordförande

Carola är 46 år, jobbar som säljledare på Coop och kommer ursprungligen från Linköping. Hon kom i kontakt med KFUM Friidrott när sonen född 2005 började friidrotta för sex år sedan.

Hennes egna idrottsliga meriter kommer inte från friidrotten utan från handbollen. Hon spelade själv med damlaget i division tre med Malmslätts Aik och var också tränare åt flera flicklag i klubben under flera år. Största meriten som tränare kom när ett av lagen tog sig till fjärde steget (innan finalen) i USM.

Det var också i den klubben som intresset för styrelsearbete började. Hon satt med i deras styrelse både som sekreterare och var under en tid ordförande.

Carola tycker det är viktigt med engagemang och har de sista åren haft flera uppdrag i styrelser och föreningsliv. Bl a som kassör i Brukarforum i Närkes Kils skola, samt administrativt ansvarig för innebandysektionen i Närkes Kils SK.

Med styrelsearbetet i KFUM Örebro Friidrott hoppas Carola kunna bidra med engagemang, nytänk och ett stort fokus på våra aktiva i alla åldrar. Hon brinner dessutom lite extra för kastgrenarna och hoppas kunna hjälpa våra ledare och aktiva där.

Fredrik Johnsson, Vice Ordförande
44 år gammal, arbetar som VD för Ullmax Ab sen 2016. Uppvuxen i Haninge söder om Stockholm och firar i år 20 år som Örebroare. 

Har två barn som är aktiva i klubben. Är själv tränare/ledare för sonens grupp "Blå 2012" och vi har fredagsmys i hallen varje veckan mellan 17-18. Har själv varit aktiv inom idrott sen barnsben och brinner lite extra för löpning, som ung var det medeldistans, terränglöpning och orientering som gällde. På senare år har det mest handlat om långlöpning, 10 km, halvmaraton och maraton.Springer idag för klubben Örebro AIK.  Har under många år varit engagerad inom olika idrotter i olika former, som tränare, laguttagare och ett par styrelseuppdrag. 

Friidrotten ligger mig varmt om hjärtat, att komma till hallen och möta sexåringar som provar kula för första gången, samtidigt som våra landslagsprinters finjustera sin teknik och Jörgens veterangrupp lär sig hoppa stav. Det är en härlig syn som ger en lika härlig känsla. Inom friidrotten finns något för alla! 

Jag hoppas kunna bidra till klubbens utveckling i både stort som smått. Arrangemang, kommunikation och marknad är områden jag tycker är roliga och viktiga saker att utveckla ytterligare för föreningen. 

Vi ses i hallen! 
Linda Nordh

Jag är 37 år, arbetar som matematiklärare på IESÖ, Uppväxt i Gagnef, Dalarna men blev en flytt till Örebro efter studenten, och här har jag blivit kvar!


Idrottsintresset har alltid funnits. Fotboll har jag spelat sedan tidig ålder. Här i Örebro har jag spelat med IK Sturehov och KIF Örebro, men knäskador satte stopp för fortsatt spel. Även innebandy är något jag har testat. Trots skador och begränsningar finns ett fortsatt stort intresse för ett aktivt liv, rörelse är viktigt. Antar alla möjliga utmaningar. Det kan vara OCR-lopp (hinderbana), Vasaloppet och nu även själv aktiv i veterangruppen, och får äntligen testa friidrott.


Jag kom i kontakt med KFUM Friidrott när sonen född 2009 började med friidrott. Jag blev då ledare för hans träningsgrupp, och när dottern två år senare även hon började med friidrott blev jag ledare även för den gruppen. 


Jag har ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete men ser det här som en utmaning och hoppas på att lära mig massor men även att kunna bidra med engagemang och nytänk.  

Kenneth Thorstensson
Hej, Kenneth Thorstensson heter jag, är 69 år och pensionerad brandinspektör sedan 2009 efter 38 år i yrket. Har spelat fotboll i Hampetorp, Adolfsberg och Rynninge och Handboll i IFK Örebro och Kumla HF, har fuskat lite i spjut i min ungdom, är mycket idrottsintresserad och började med lite friidrott förra året för att utmana mig själv i kastgrenarna. Genom Jörgen Drageryd fick jag kontakt med KFUM och Tybblelundshallen, mycket trevligt. Har inte så stor erfarenhet av styrelsearbete inom idrotten men hoppas kunna lära mig mycket mer under tidens gång.
Anders Wilhelmsson
Anders är 50 år och bor i Björkhaga, Örebro.
Jobbar på Abstracta ab i Hallsberg med försäljning och inköp av
inredning till offentlig miljö.
Har själv varit aktiv som ”något yngre än nu” i längdskidåkning och
långdistanslöpning som elitmotionär.
Deltagit i åtskilliga millopp, halvmarathon samt 2st Stockholm Marathon
och 2st Vasalopp.
Kom i kontakt med KFUM Örebro Friidrott när äldsta sonen Philip
började med friidrott för ca 10 år sedan.
Philip är nu 17år och håller på med tresteg och längdhopp.
Anders är adminstratör i friidrottsgruppen Persson/Nygren sedan många
år tillbaka.
Anders har erfarenhet av styrelsearbete sedan tidigare.
Sitter nu som ordförande i sin bostadsrättsförening i Björkhaga.
Har tidigare varit vice ordförande samt ansvarig för alla ombyggnader
och reparationer i föreningen.
Med styrelsearbetet i KFUM Örebro Friidrott så hoppas Anders kunna
bidra med sin erfarenhet och kunskap från tidigare föreningsliv och
styrelsearbete.
Kristina Drageryd

Kristina är en 66-årig förstelärare anställd i Örebro kommun. Hon har en lång erfarenhet från KFUM,

både som elitaktiv och aktiv i styrelser. Hennes idrottliga meriter består bla av att under tre år ha spelat i

högsta serien i basket; två år för KFUM Östersund och ett för KFUM Söder (numera 08). Hon har

dessutom gjort 6 A-landskamper.

Hennes erfarenheter av styrelsearbete består bla av att ha suttit i styrelsen för KFUM Östersund och under

nio år i KFUM Örebro Basket, varav fem år som ordförande. Hon påbörjar nu sitt tredje år i vår styrelse.

Under ett flertal år har hon varit ansvarig sekreterare vid stavhoppet. Hon har ett starkt

samhällsengagemang och har bla varit engagerad i RNS (Riksförbundet för ett narkotikafritt samhälle),

FiB (Folket i Bild Kulturfront) och Uppsala FNL-grupp där hon dessutom satt i styrelsen under början av

70-talet. Hon har varit medlem i föreningen sedan 1999.

 
Följ oss på sociala medier!
Huvudsponsor Åstadsloppet:
 
Sponsorer och samarbetspartners:
 
Våra arrangemang:
Vi samarbetar med